Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

HILL TRIBE ékszerek

A thaiföldi hegyi törzsek -HILL TRIBE- számos etnikai csoportból állnak, amelyek Thaiföld északi és nyugati részének magas hegyvidéki régióiban élnek. Azt a területet, amelyet a hegyi törzsek otthonuknak neveznek, Arany Háromszögnek nevezik; ott találhatók, ahol Thaiföld, Laosz és Burma (Mianmar) találkozik. Távoli elhelyezkedésük és más helyi társadalmaktól való távolságuk miatt a hegyi törzseket gyakran kívülállónak tekintik. Némi rossz bánásmód ellenére a különböző törzsekhez tartozó emberek mindegyike kitartott és megőrizte saját nyelvét és színes kultúráját. 7 fő hegyi törzscsoport van; az Akha, a Lau, a Mien vagy Yao, a Karen, a Hmong, a Lisu és a Palang. Minden törzs egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, de a h ét közös jellemzője az alkotás iránti szenvedély, leginkább az ékszer készítésben. A legtöbb hegyi törzsnél úgy tartják, hogy az ezüst jólétet és szerencsét hoz. A Hill tribe ékszerei kézzel készülnek, egyszerű kéziszerszámok és technikák felhasználásával, amelyeket nemzedékről nemzedékre adnak tovább. Az ezüst anyaga a könnyebb kézi formázás érdeképen puhább, mint az európai sterling ezüst, nagyobb százalékban tartalmaz ezüstöt, 92,5-99 %-ban valódi ezüst.

Az egyik legismertebb technikájuk az ezüst szálak csavarása. Pld. ez a karkötő: 

Egy másik technika, amelyet sok hegyi törzs használ hagyományos ékszereik elkészítéséhez, a fémbélyegzés. Érdekes módon a technikát több  bennszülött csoport alkalmazta szerte a világon, köztük az amerikai őslakosok is. Ezzel együtt a fémbélyegzés talán az egyik leggyakoribb ékszerkészítési módszer, amelyet a hegyi törzsek használnak. Az általunk kínált ékszerek is ezzel a technikával készültek.

Minden egyedi dizájnt úgy hoznak létre, hogy az ezüstöt fémdarabokkal kalapálják, hogy lenyomatot vagy bélyegzőket hozzanak létre. A hegyi törzs minden egyes pecsétes ékszere egy tehetséges helyi kézműves által kézzel készült, így mindegyik gyönyörű, egyedi. Ki nem szereti az egyedi kincseket? Mi biztosan! Az ilyen ékszer a korral, a viselettel egyre szebb és értékesebb lesz.