Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Itt vagy! >

Nepáli TEÁK

A nepáli teáink ebből a gyönyörű tea kereskedésből érkeznek, Kathmanduból, a nepáli partnerünk üdvözletét küldi a vevőinknek, ő azt mondja, a teázás a lélek melegítője is. Nameste!

A Nepálba utazók mindig beszámoltak az ottani finom teákról. A távolság és az elzártság miatt azonban csak kevés tea jutott be onnan Európába. Csak az utóbbi évtizedekben sikerült növelni a tea ültetvényeket, mind a mai napig jellemzően kisbirtokon és kikerülni a világ és Európa, elsősorban Franciaország, Németország piacaira és most Magyarországra, a mi boltunkba :) is. Ma már világhírnévnek örvend a nepáli tea, ennek elsődleges oka a kedvező klíma mellett, hogy az ottani teatermesztés a mai napig megmaradt hagyományos, vegyszermentes technikáknál, ilyen módon kiváló minőségű hagyományos tiszta teát tudnak előállítani.
A teatermesztéshez kiváló a természeti adottsága, a magashegyi légkör, a meleg és nedves klíma, a jelentős csapadékmennyiség és a hosszú napos órák. A nepáli tealigetek szomszédosak a régóta híres indiai teaültetvényekkel,  Darjeeling-el.

A leírásokban található jelölések:
SFT=  Super Fine Tippy= Kiemelkedő minőségű tea 
FF= First  flush =első szüretelés
AF = Autumn flush = őszi szüretelés
SFTGFOP= A legjobb minőségű levelek aránya, különleges minőségek. 
A nepáli teáról, minőségi jelölésrekől, gyártási módokról bővebben a FOGALOMTÁR-ban