Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.200 Ft
Menny.:db

Pávatoll nagy 100-110 cm

Ár:
1.200 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 105676613

A páva, az istenek madara,  ez a gyönyörű madár, leginkább „szemtollairól” ismert, az indiai szubkontinensről származik. Farkuk a szépséget és magabiztosságot jelentik, ezért  ezek a madarak számos kultúrában a királyságot, az erőt és a hatalmat képviselték. 

Indiában ez a legnyilvánvalóbban a híres Pávatrónban mutatkozik meg. A 17. század elején Şah Jahan számára épült trónon két faragott, arannyal és ékszerekkel díszített páva volt látható. Bár az eredeti trónt később ellopták és Perzsiába vitték, hogy soha többé ne láthassák, a jövőbeni indiai trónok gyakran hasonló tulajdonságokkal rendelkeztek, és ugyanazt a nevet viselték. India nemzeti madara.

A görög mitológia szerint a páva Héra, az istenek királynője szent madara, Zeusz felesége, a nők, a házasság és a szülés védőnője volt. Héra féltékeny lett, amikor Zeusz Ióval, a sok szeretője egyikével töltötte az időt, és felkérte Argust, hogy figyelje őt száz szemével. Miután Argust megölték egy összeesküvésben, Hera tisztelgésül egy madár farkára szegezte a tekintetét. Az új teremtés, a páva annyira fontossá vált Héra számára, hogy ők választották a szekerét.

A kínai mitológiában a páva farkán lévő gyönyörű színek és „szemek” a hírnevet és a szerencsét jelentették, mivel fokozták az ember védelmét és tudatosságát. 

Manapság a spirituális gyakorlatok során használják a pávatollakat az rossz energia eltávolítására, szerencse hozó és védő tulajdonságaik miatt. 

A  hindu emberek pávatollat ​​tartanak otthonukban, mivel Laksmival, a gazdagság istennőjével való kapcsolatukat erősítik. Úgy tartják, hogy a pávatollak otthon tartása szerencsét és jólétet és gazdagságot  hoz a házba.

A páva fontos szimbólum a buddhista vallásban is. Mivel tollaikat a farkuk kinyitásával jelenítik meg, a nyitottsághoz és a tisztasághoz kötik,  tollaikat a buddhista tisztító rituálékban is használják.

Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.300 Ft
Várható szállítás: 2024. június 20.
Ingyenes szállítás 20.000 Ft feletti rendelés esetén

Miért tőlünk vásárolj?

14 éve nyitva boltunk Alacsony árak, közvetlen Nepálból
14 munkanapig visszaküldheted Webes vásárlásod!
Bankkártyával gyorsan biztonságosan fizethetsz
Személyes átvétel Ráday utcai boltunkban