Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
7.500 Ft
Menny.:db

Tigris játék -BAGH- CHAL- Nepálból 15*15 cm

Ár:
7.500 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 114997174

Régóta vágytam erre a játékra!  Nem csak ezért, mert jó vele játszani, hanem amikor megláttam Nepálban megdöbbentem milyen szép, egyszerű bábuk de rézből formázták őket,  praktikus tárolás réz dobozban.  Látszik a kézimunka varázsa, a régies, antik formázás, a készítő és Nepál lelke benne.  Most sikerült magunknak és pár dobozzal az érdeklődő vevőknek is hoznunk Nepálból. Remélem sokaknak -kicsiknek és nagyoknak- lesz öröme benne!

A játék nagyon régi, egyszerűnek tűnik de közben azért mégsem. Angol nyelvű játékszabályt találtam hozzá.

Ez egy stratégiai játék , két játékos társasjátéka ,eredete Nepál 15*15 cm, réz. A tábla egy négyzet, rajta négyzet és átlós vonalak. A bábok a vonalak mentén mozoghatnak egyik metszésponttól a szomszédos metszéspontig. A játék úgy kezdődik, hogy a tigriseket a tábla külső sarkaira helyezik. A tigrisek célja, hogy megegyék a kecskéket oly módon, hogy átugorják őket. . A játék aszimmetrikus abban, hogy az egyik játékos négy tigrist, a másik játékos pedig legfeljebb húsz kecskét irányít. A tigrisek "vadásznak" a kecskékre, míg a kecskék megpróbálják blokkolni a tigrisek mozgását. 
A játék elején mind a négy tigris a rács négy sarkára kerül, közepe fele nézve. A kezdeti beállítás során nem helyeznek kecskét a táblára.
A játékot 5×5 pontos rácson játsszák. A bábok a vonalak metszéspontjában helyezkednek el, és nem az általuk határolt területeken belül. 
E pontok közötti érvényes mozgási irányokat vonalak kötik össze. A játék két szakaszban zajlik. Az első fázisban a kecskéket a táblára helyezik, miközben a tigriseket mozgatják. A második fázisban a kecskéket és a tigriseket is megmozgatják. A tigrisek célja, hogy „elfogjanak” öt kecskét a győzelemhez. A kecskék nyernek, ha blokkolják a tigrisek összes törvényes lépését.

A kecskéket irányító játékos lép először úgy, hogy egy kecskét helyez a tábla szabad kereszteződésére. A tigrisek a vonalak mentén mozoghatnak egyik kereszteződéstől a másikig. Miután az összes kecske felkerült a táblára, a kecskéknek ugyanúgy kell mozogniuk, mint a tigriseknek, egyik kereszteződéstől a másikig. A mozgások váltakoznak a játékosok között.

A tigrisek úgy kapják el a kecskéket, hogy átugranak rajtuk egy szomszédos szabad pozícióba (mint a dáma esetében , bár Bagh-Chalban a befogás nem kötelező).

A tigrisekre vonatkozó szabályok:

A vonalak mentén egy szomszédos szabad pozícióba mozoghatnak.
Bármilyen mozdulat közben elkaphatják a kecskéket, és nem kell megvárniuk, amíg az összes kecskét elhelyezik.
Egyszerre csak egy kecskét tudnak befogni.
Bármelyik irányban átugorhatnak egy kecskét, feltéve, hogy van szabad hely a tigris számára, hogy befejezze a fordulóját.
Egy tigris nem tud átugrani egy másik tigrist.

A kecskéknek az alábbi szabályok szerint kell mozogniuk:

A kecskék nem tudnak mozogni, amíg az összes kecske nincs a táblán.
El kell hagyniuk a táblát, amikor elfogják.
Nem tudnak átugrani tigriseken vagy más kecskéken.
A játéknak akkor van vége, ha a tigrisek elkapnak öt kecskét, vagy a kecskék megakadályozzák a tigrisek mozgását.


 

Elérhetőség: Elfogyott
Szállítási díj: 1.299 Ft
Ingyenes szállítás 20.000 Ft feletti rendelés esetén

Miért tőlünk vásárolj?

10 éve nyitva boltunk Alacsony árak, közvetlen Nepálból
14 munkanapig visszaküldheted Webes vásárlásod!
Bankkártyával gyorsan biztonságosan fizethetsz
Személyes átvétel Ráday utcai boltunkban