Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Itt vagy! > >

Szélcsengők

A kínaiak és általában az ázsiaiak úgy tartják, hogy a szélcsengők nemes hangjával a mérgező nyilakat / a sha-t /, vagy a rossz csillag kombinációkat tudjuk semlegesíteni és hatástalanítani. Ezenkívül pedig a jó energiákat tudjuk gerjeszteni, vagy felélénkíteni a stagnáló chit. Az energiák ilyen használata mára az európai ember számára is fontos. A feng szó jelentése szél. A szél, mint tudjuk a Földön és az Univerzumban igen, széles skálájú energiákkal rendelkezik. A langyos, felüdítő fuvallattól, az orkán erejű szélig, ami mindent elsöpör. A Feng Shui egyik ágazata az ősidőktől, a természet megfigyelésén, és analitikus értékelésén alapult. Ez az õsi tapasztalat, a természet rendje és annak, az ember számára, hasznos figyelembe vétele, számos kultúrában előfordul. A kínai Feng Shui mesterek, évezredeken át, tudatosan figyeltek a szél energiájára. A háborúk idején különösen, fontos volt, hogy honnan fúj a szél. De a területeiket is a szél milyenségéről nevezték el. A szélcsengő / feng-ling /elődje a futaku-harang is, mely a buddhista csarnokokban és haranglábakon lógott, Kínából származik. A Kamakura kortól /1192-1333/ került át Japánba.

Amikor szélcsengőt választunk, azt vegyük meg, aminek a hangja kellemes a számunkraA szélcsengő úgy legyen felfüggesztve, hogy a fejünket ne érje, és senkinek, semminek, a mozgását ne akadályozza. Hogy milyet vegyünk, és hová tegyük ez annak a függvénye, hogy mi a felmerülő kérdés az életünkben. Hol kellene erősíteni vagy orvosolni a mindennapjainkat, vagy csak általában jó energiát akarunk környezetünkben. 

Pld. ha, szeretnénk, hogy megvalósuljon munkánk gyümölcse vagy sikeresebbek legyünk a munkahelyünkön, tegyünk egy szélcsengőt északra, a karrier területére. Vagy ha valamelyik életterületünk alulműködik, stagnál ott a chi, helyezzünk el itt egy, vagy akár több, szélcsengőt is.